2010. június 3., csütörtök

Voyage Jour 2


















Indulás Briarre-ból. Szállodai reggeli, amit nagyon szeretek, van valami különleges hangulata. Na ja, nem gyakran járok szállodába. Összekészülődés, bepakolás, szétnézés Briarre-ban. Ez a hely arról híres, hogy van egy csatornahídja. Először amikor olvastam fogalmam sem volt, hogy mi lehet az. De tényleg a Loire fölöt átível egy híd amiben víz van és amin hajók közlekednek. Mostmár ugyan csak turisztikai céllal, de valamikor láthatóan heves kereskedelem folyt ezeken a vizeken. A csatorna mentén sok elhanyagolt gyárat, bányát láttam.

































































Ez egy másik kis csatorna, ugyanott, hihetetlen hogy tudtak ezek bánni a vízzel. És mind működik ma is, lehet használni a zsilipeket. Vajon miért kivitelezhető ebben az országban hogy a régi dolgok fennmaradjanak??? Nálunk nem lehetne ilyet?






































































Lelkes ízlésficamos kertdekoratőrök pedig mindenhol akadnak a világon. Csudálatos volt egyszerűen.... csudálatos... Kertitörpék hadai, vízköpő műkődelfin, a különböző kerti összeállítások legkülönbözőbb formációi voltak a kertben.

















Tovább a Loire mentén Sancerre volt a következő villám állomásunk. Dombtetőre épült kisváros, már említenem sem kell, hogy fantasztikus épületekkel, középkori utcákkal, igen és két azaz két darab kastéllyal. A szemétség csak az, hogy az egyikben láthatóan laktak valakik. Én is!

































Kilátás Sancerre-ből az esős környékre. Szerencsénk volt, csak néha csepegett kicsit az eső.

















Sancerre-i patézabálók. Jól meg is kívántuk tőlük, de Franciaországban szombaton délután nem lehet elemózsiát találni.Minden zárva.

















Nevers-i híd, csak egy gyors kinézés erejéig. Lyonig még hosszú út állt előttünk és idáig csak csörgedeztünk.

















A Loire-t elhagytuk Nevers-nél és nekivágtunk egy szép kis dombos résznek, aztán hegyek is jöttek..














































...meg hegyi duzzasztott tavak gyönyörű víznyelőkkel.
Ezzel itt egy időre vége is lett a természeti szépségeknek, mert elértük Franciaország egy igen csúnya ipari negyedét, ahol gyár-gyár hátán, lepukkant városok, semmi a jól megszokott bájból. Tiszta Észak-Olaszország.

















Lyon, sajnos csak egy autós kör erejéig láttuk. Be kell látni, hogy nem lehet mindent megnézni. Nagyon csábító szombat esti hangulat volt pedig. Sokat nem is tudok róla beszámolni. Nagyon szimpatikus, élhető méretű városnak tűnt.






















































Itt ránkesteledett, úgyhogy nincs több kép sajnos. Lyon után 40 km-rel találtunk egy útszéli panziót, ahova betértünk éjszakára. Ekkor derült ki, hogy az autó nem hajlandó több utat megtenni. Másnap vasárnap volt, így elég rossz kilátásaink voltak másnapra. Calvadosba folytottuk bánatunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése